Τα ακινητοποιημένα κρουαζιερόπλοια προσελκύουν τουρίστες...

Η πανδημία επέφερε ισχυρό χτύπημα στα κρουαζιερόπλοια, τα οποία εξακολουθούν να παραμένουν για μήνες εκτός δράσης, αγκυροβολημένα σαν φαντάσματα σε διάφορα σημεία του ορίζοντα.


Μπορεί τα κρουαζιερόπλοια να μην έχουν πελάτες, ωστόσο δεν ισχύει το ίδιο για έναν Βρετανό, τον Paul Derham, ο οποίος είχε την φαεινή ιδέα να εκμεταλλευτεί την απόκοσμη αυτή εικόνα αυτών των τεράστιων πλοίων-φαντασμάτων.

Ο Derham, που είχε εργαστεί για 27 συναπτά έτη σε κρουαζιερόπλοια, έχει μια επιχείρηση που διαχειρίζεται δύο φέρρυ στην περιοχή του Dorset στην Αγγλία. Η ιδέα του ήρθε όταν παρατήρησε ότι κοντά στα δρομολόγια που έκανε είχαν «παρκάρει» επ’ αόριστον μερικά από τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια του κόσμου. Ποια ήταν ακριβώς η ιδέα; Tour γύρω από τα κρουαζιερόπλοια (βασικά, όσο πιο κοντά γίνεται).


Αρχισε λοιπόν να τρέχει διαφημίσεις στο Facebook, όπου διαφήμιζε τα δύο «ghost ships», που μπορούν να φιλοξενήσουν με «ασφάλεια» μέχρι 30 άτομα, και μία εμπειρία 2,5 ωρών 50 μόλις μέτρα μακριά από τα πλοία, διανθισμένη, χάρη στην εμπειρία του, με λεπτομέρειες σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του κάθε πλοίου.

Η επιτυχία ήταν άμεση. Ντόπιοι αλλά και τουρίστες από όλη την Αγγλία άρχισαν να επιβιβάζονται στα φέρρυ του Derham για να θαυμάσουν από κοντά τα κρουαζιερόπλοια. Σε αυτούς σύντομα θα προστεθούν και τουρίστες από όλο τον κόσμο που είχαν κλείσει να ταξιδέψουν με κρουαζιερόπλοιο, αλλά, ελέω πανδημίας, τα σχέδιά τους δεν υλοποιήθηκαν.


Τα θηριώδη αυτά πλοία (το μεγαλύτερο από τα οποία μπορεί να φιλοξενήσει 7.700 άτομα) δεν μένουν συνέχεια στο ίδιο σημείο, αλλά ο Derham, έχοντας πληροφορίες εκ των έσω, γνωρίζει πότε φεύγουν και πότε επιστρέφουν. 

Για να εμπλουτίσει μάλιστα την εμπειρία των πελατών του, συχνά επικοινωνεί με τον υπεύθυνο του πλοίου, αρκετοί εκ των οποίων βγαίνουν στο κατάστρωμα και χαιρετούν τους επιβάτες του πλοιαρίου ή, ακόμα καλύτερα, πατάνε την κόρνα.

Παρά την επιτυχία του με τις ξεναγήσεις, οι οποίες θα συνεχιστούν και το φθινόπωρο (καιρού επιτρέποντος), ο Derham συνεχίζει κανονικά να κάνει τα καθιερωμένα δρομολόγια.

Νεότερη Παλαιότερη
Protopapadakis-biblia